Owocowe przetwory

Przetwory, przetwory i jeszcze raz przetwory!!!

Wiśnie, śliwki, jabłka, gruszki, porzeczki, nawet winogrona z przydomowego ogródka – wszystko przetwarzamy! W wersji wytrawnej, jako chutney do np. mięs, oraz w wersji na słodko – jako konfitury, które uwielbiamy, a które zajadają przede wszystkim nasze dzieci.

Jedynym dodatkiem do konfitur jest cukier, który pełni również rolę konserwującą i pozwala na długotrwałe przechowanie konfitur. Poza tym gotujemy i smażymy, i smażymy, i smażymy – czasem trzy, czasem pięć dni – w zależności od owoców, im bardziej wodniste, tym dłużej, aż konfitura będzie gęsta i naturalnie słodka!

Polecamy wykorzystanie naszych produktów i samodzielne przyrządzenie konfitur – nic nie cieszy bardziej niż słoiczek własnoręcznie zasmażonej konfitury w zimowy wieczór 🙂

Posted in